July 18, 2022

Bewoner Mike: "We zijn veel bewuster met energie"

Mike kreeg van de gemeente Arnhem een energiedisplay. "Je kunt zelf heel veel dingen doen. Zoals apparaten uitzetten als je gaat slapen."

Mike kreeg van de gemeente Arnhem een energiedisplay. En daar heeft hij binnen een paar maanden al flink wat energie mee bespaart. Wel benadrukt hij dat de energiedisplay neerzetten alleen niet werkt. "Je kunt zelf heel veel dingen doen. Zoals apparaten uitzetten als je gaat slapen. Dingen die op stand by staan uitzetten. Of een gewone lamp vervangen door een ledlamp. Ook hebben we al flink wat apparaten de deur uit gedaan. Ons plasmascherm hebben we bijvoorbeeld vervangen door een ledscherm. Alles met A-klasse." De energiedisplay heeft Mike veel meer energiebewust gemaakt. Hij staat nu ook open voor zonnepanelen. "Dat is toch beter voor het milieu. En je bespaart er energie mee. Het gaat toch ook over de toekomst van je kinderen."

Luister en bekijk de video voor alle ervaringen van Mike met de energiedisplay.

Werk je bij een gemeente, woningcorporatie, of huurdersorganisatie en wil je ook bewoners helpen om met een energiedisplay effectief energie te besparen? Slimmer met je Energie is een non-profitorganisatie die helpt bij de aanschaf en plaatsing van energiedisplays bij huurders. Neem contact op voor meer informatie en / of (gratis) ondersteuning.