August 2, 2022

Bewoonster Mick heeft al veel energie bespaard

Mick uit Houten heeft al een aantal jaar de energiedisplay in haar woning staan. Samen met haar gezin heeft ze al een hoop weten te besparen.

De gemeente Houten heeft een aantal jaar geleden energiedisplays uitgedeeld als onderdeel van een onderzoek om te kijken of de energiedisplay daadwerkelijk tot energiebesparing zou leiden. Het onderzoek leidde tot zeer positieve resultaten. Een mooi voorbeeld hiervan is de familie van Mick. Al ruim drie jaar maken Mick en haar gezin elke dag gebruik van de energiedisplay. Ze hebben veel energie en geld weten te besparen. Om meer te weten te komen hoe ze dit hebben gedaan, zijn wij in gesprek gegaan met bewoonster Mick.

In de video is te zien dat de energiedisplay in de eetkamer staat, op een goed zichtbare plek, in de vensterbank. Mick vertelt in de video dat zij samen met haar gezin hun gedrag hebben veranderd doordat ze zowel hun eigen als elkaars verbruik in real time konden aflezen. Haar man doucht nu bijvoorbeeld een stuk korter, waardoor zijn douchebeurten nu slechts 8 cent kosten.  

In deze video legt Mick precies uit hoe ze de energiedisplay ervaart en welke gedragsveranderingen deze binnen het gezin heeft teweeggebracht.

Werk je bij een gemeente, woningcorporatie, of huurdersorganisatie en wil je ook bewoners helpen om met een energiedisplay effectief energie te besparen? Slimmer met je Energie is een non-profitorganisatie die helpt bij de aanschaf en plaatsing van energiedisplays bij huurders. Neem contact op voor meer informatie en / of (gratis) ondersteuning.