Voor 22.00 uur besteld, volgende dag in huis?

Als je bewoners het komende stookseizoen wil gaan helpen met beter inzicht in en bewustwording van hun energieverbruik, raden we aan, bijtijds energiedisplays te bestellen. De levertijden verschillen per leverancier. Als zakelijke klant kun je een offerte aanvragen (en de bijbehorende levertijd). Sommige leveranciers geven staffelkorting bij de aanschaf van grotere aantallen. Je kunt de leverancier ook vragen om een demo-display, zodat je het product in werkelijkheid gezien hebt voordat je tot aanschaf van grotere aantallen overgaat.

Het is in ieder geval fantastisch nieuws dat er dit najaar voor het eerst vier leveranciers van energiedisplays op de markt zijn. Zij kunnen allemaal dit najaar voldoende energiedisplays leveren. Het is mooi dat er nu echt wat te kiezen valt, en er nu ook aanbod is in verschillende prijsklassen van < € 50 tot circa € 90 excl. BTW, bij bestelling van bijvoorbeeld 100 stuks.

Hulp met kiezen nodig? Bekijk de vergelijkingstabel of vraag ons om (gratis) onafhankelijk advies wat voor jouw project passend is.  

Nieuws over de verschillende energiedisplays

GEO Trio II 

De Britse leverancier, via webshop Eco-logisch/ Energiebespaarshop, komt vanaf half november met een nieuwe lading energiedisplays. Als je dan wilt starten met een project, is het van belang om nu te bestellen. Er is slechts nog een kleine voorraad op korte termijn beschikbaar. De display komt met een update, die in enkele gevallen voorkomende incidentele hoge waarden oplost. Daarnaast is de budgetinstelling gebruikersvriendelijker geworden en is het maximum verhoogd. Deze update wordt binnenkort ook aangeboden aan alle Geo’s die al bij bewoners staan. Alle Geo’s die WiFi aan hebben staan zullen automatisch de update ontvangen.

EARN-E

Heeft op veler verzoek een verbetering doorgevoerd, zodat het scherm ook in slaapstand kan of in een donkere modus, wat zeker in de nacht een rustiger beeld geeft. Een leuke ontwikkeling is dat behalve op de eigen energiedisplay, het energie inzicht van EARN-E nu wordt weergegeven op de Turff tablets (de maat van een  IPad) in de gezamenlijke ruimte van studentenhuizen. Turff is een handige tool waarop studenten hun financiën kunnen bijhouden met elkaar. Daarnaast biedt de Turff nog veel meer opties, zoals een eetlijst of notities maken voor het hele huis. Hieraan wordt nu in samenwerking met studentenhuisvester DUWO, in een aantal studentensteden energie inzicht aan toegevoegd.

Wil je de EARN-E display proberen? EARN-E stelt deze maand een kortingscode beschikbaar, waarmee je deze maand 10% korting ontvangt op de display en de bijbehorende dongel. Gebruik ‘Display10’ als kortingscode op de EARN-E Display, hier te bestellen. Voor grotere aantallen biedt Earn-E ook staffelkortingen. Earn-E heeft - afhankelijk van de grootte van de bestelling - een levertijd van circa een maand.

MySmartGrid 

Nadat Mybit in juni hun display had getoond aan onze projectorganisatie, hebben ze nog verdere verbeteringen doorgevoerd. Ze zijn nu in gesprek met enkele gemeenten en woningcorporaties voor het inzetten van een aantal proefbatches, waarbij het ook nog mogelijk is om specifieke wensen van de gebruiker mee te nemen. Na de eerste proefprojecten, zal – indien gewenst – de display ook zonder internetverbinding functioneren. De eerste batches van MySmartGrid kunnen oktober / november worden geleverd. Er is nog ruimte voor meer bestellingen voor de eerste proefbatch.  

Homewizard

Als bekende partij in de P1-poortmarkt met de Homewizard app, heeft eind september een energiedisplay met uitgebreide functies zoals ingebouwde hygrometer (vochtmeter) voor binnen luchtkwaliteit beschikbaar in grote aantallen. Ze zijn vanaf nu te bestellen. Slimmer met je Energie heeft de demo mogen zien en ook dit aanbod voldoet ruimschoots aan het pakket van eisen. De display is speciaal door Homewizard ontworpen en biedt een ‘weergave’ van een aantal soorten verbruik, dat je zelf met de app kan instellen. Je kunt ook zien hoeveel je hebt verbruikt ten opzichte van je dagelijkse budget. Als de display eenmaal is ingesteld heb je de app op je telefoon alleen nog nodig, als je andere keuzes wil maken of voor meer diepgang (bijvoorbeeld historische gegevens). De specificaties van deze display worden toegevoegd aan de vergelijkingstabel van energiedisplays.