Slimmer met je Energie doet dit onderzoek naar effecten van verschillende implementatiemethoden samen met het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Naast dit onderzoek doet Slimmer met je Energie nog twee effectstudies die meer inzicht geven over de implementatie van energiedisplays. Voor de studie naar de effectiviteit van verschillende implementatiemethoden zoeken we nog deelnemers.

Benodigde bewonersbegeleiding

Vaak is de beperkte personele capaciteit bij een woningcorporatie of gemeente om bewoners uitleg te geven over de displays een bottleneck. Dit kan ook een drempel zijn die opschaling in de weg staat. Daarom willen we kijken naar de effectiviteit van verschillende implementatiemethoden waarbij meer of minder bewonersbegeleiding wordt geboden bij het plaatsen van een energiedisplay.

Test verschillende implementatiemethoden

Voor dit onderzoek zijn we nog op zoek naar deelnemers. Concreet zijn we op zoek naar organisaties die de verschillende implementatiemethoden willen testen door:

  • een groep mensen een P1-display + bijbehorende app te geven tijdens een huisbezoek met uitleg
  • een groep mensen een P1-display + bijbehorende app te geven door deze op te sturen met een instructiefilmpje
  • een groep mensen alleen P1-dongel + bijbehorende app (zonder display) op te sturen met een instructiefilmpje
  • een groep mensen (nog) niets te geven (dit is de controlegroep, die in een later stadium na het onderzoek alsnog een display kan krijgen).

Deelnemers aan dit onderzoek krijgen kortingen op de inkoop van displays.

Aanmelden voor deelname onderzoek

Wil je meer informatie of heb je interesse in deelname, neem dan contact op met de projectorganisatie van Slimmer met je Energie.