Deelnemers aan het project Slimmer met je Energie én geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bijeenkomst over ervaringen met energiedisplays. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 7 maart in Utrecht.

Datum: donderdag 7 maart
Tijd: 13:30-16:30, met aansluitende borrel tot 17:30.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerlaan 9, Utrecht (op loopafstand van station Utrecht CS)
Kosten: gratis

Visie op de toekomst

Het project Slimmer met je Energie zet de komende periode in op opschaling van de inzet van energiedisplays én op onderzoek naar de effecten. Tijdens de bijeenkomst geeft projectleider Ernestine Elkenbracht o.a. een toelichting op twee onderzoeken naar energiedisplays bij blokverwarming en stadsverwarming, en een grootschalig effectonderzoek i.s.m. het Planbureau voor de Leefomgeving.

Gastspreker Xander Smit

Gastspreker Xander Smit geeft zijn visie op de inclusieve energietransitie. Xander is lid van verandernetwerk ‘de Club van Wageningen’ en werkt aan een 'internet of energy' voor iedereen. Hij gaat in op de vragen ‘hoe maken we deze transitie voor iedereen toegankelijk’ en ‘welke rol heeft de bewoner in het decentrale slimme energiesysteem’.

Ervaringen inzet energiedisplays

Meer dan 50 woningcorporaties en gemeenten hebben inmiddels ervaring opgedaan met de installatie van energiedisplays bij bewoners en de uitleg en begeleiding daarbij. Een aantal van hen deelt ervaringen met de integratie van de inzet van energiedisplays in werkprocessen en aanpakken en met de opschaling van de inzet van energiedisplay. In een paneldiscussie gaan zij met elkaar en met de zaal in gesprek.

Energiedisplays op de markt

Inmiddels zijn er 4 verschillende energiedisplays op de Nederlandse markt: GEO Trio II via de Nederlandse distributeur Eco-Logisch, Earn-e Display, MySmartGrid Display, en Energy Display van Homewizard. De vier displayleveranciers zijn aanwezig om om je te informeren over hun producten en de laatste ontwikkelingen.

Programma

13:30 Ontvangst met koffie en thee

14:00 Start bijeenkomst: Visie op de toekomst

Welkom door moderator Sylvo Gaastra, senior adviseur van de Woonbond
Openingswoord van Eveline Molier, coördinerend beleidsmedewerker Energietransitie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, over het nut en de noodzaak van het project Slimmer met je energie en waarom het ministerie dit ondersteunt.
Overzicht van de belangrijkste lessen uit het project en focus voor de komende periode door Ernestine Elkenbracht van Slimmer met je Energie.
Speech van Xander Smit, Club van Wageningen, over de toekomst van de energietransitie

15:00 Pauze

15:30 Paneldiscussie, ingeleid door ervaringen van deelnemers:

Dion Heinis, adviseur bij woningcorporatie Parteon over opschaling samen met Fixbrigade
Robin Smale, beleidsmedewerker Klimaat & Duurzaamheid bij de gemeente Wageningen. Na samenwerking met de Woningstichting en energiecoaches, nu aan de slag met studenten voor studenten van huisvester Idealis.
Evelein Mesman, Groen & Energiecoach bij woningcorporatie Zeeuwland, over de structurele aanpak van energiearmoede met energiedisplays i.s.m. energiecoöperatie Zeeuwind en gemeente Schouwen-Duiveland.
De paneldiscussie met het publiek over de opschaling van de inzet van energiedisplays en de integratie van verschillende aanpakken.

16:30 Afsluitende borrel

17:30 Einde

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de ervaringen van deelnemers aan het project Slimmer met je energie of overweeg je energiedisplays in te zetten in je eigen aanpak? Meld je aan voor de bijeenkomst.